Bli
inspirerad

Ett nymålat vackert trapphus skapar trivsel och ökar värdet av hela fastigheten. Vår kundkrets består av fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, kommunala fastighetsbolag. Vi hjälper till med allt inom trapphusmålning. Trapphusmålerier AB är en del av Svenska Skydds koncept ”Formsäkra Trapphus”. Svenska Skydd är en totalentreprenör inom trapphusrenovering. Mer information om Svenska Skydd hittar du här.

För fler referenser, maila eller ring oss på 0200-76 76 76

Olika tidsepoker

Vi har delat in våra trapphusmålningar i fyra tidsepoker. Varje epok har sina arkitektoniska stildrag och vi framhäver dem på bästa sätt i varje trapphus. Ibland tar vi hjälp av Stadsmuseernas inventering för att få en bra bild av hur fastigheten en gång sett ut.

Nyrenässans (1880-1915)

Dekorationsmåleriet i trapphusen influerade av medeltida riddarromantik. Färgskalan gick i brunt, rött, gult och guld och entréer och trapphus var vid tiden rikligt påkostade. Golven var av skiftande karaktär och vanligt förekommande var marmorgolv med färgrika bårder.

Tjugotalsklassisism (-20-tal)

Klassicistisk dekorationsmålning i färger som går i grönt, svart, grått, ockra och rött. Dörrarna hade ofta tre eller fyra liggande speglar och var ofta täckmålade eller gjorda i furu. Golven kunde bestå av kolmårdsmarmor och armaturerna var gjorda i glas och smide.

Funktionalism (1930-1950)

Vitmålade och slätputsade fasader, stora fönster och platta tak. Enfärgad Stucco Lustro är vanligt för funktionalistiska trapphus och även slätstrukna enfärgade väggar. Dörrarna under perioden var släta, ibland med enklare listverk. Golven var ofta av kolmårdsmarmor eller terazzogolv. Armaturer var vanligtvis enkla glober, med eller utan en liggande kraftig glasskiva.

Strukturalism (1950-1970)

I begynnelsen av denna epok var arkitekturen mera detaljrik. Senare övergick stilen till att bli enklare och mer standardiserad. Husen var ofta tre våningar höga med putsade fasader. Färger som rött, blått och grönt dominerade inne i trapphusen. Karaktäristiskt för tiden var dörrar av gabon samt den berömda flingfärgen på väggarna.

Trapphusmålerier AB genom Svenska Skydd är även medlemmar i Fibor, en auktoriserande branschorganisation för konsult- och entreprenadföretag verksamma inom byggnadsvård.
Vi Kontaktar dig Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig inom kort!